Bästa löshåret, komplett guide för att sätta i själv hemma eller hos frisör

Löshår ger dig möjlighet till ett hår du alltid drömt om. Men det behöver inte göra ett hål i plånboken, det finns billigare alternativ än att gå till frisören. Jag har själv använt löshår i tio år och har nog prova de flesta märken där ute.

Jag har kallt blont hår vilket är en av de svåraste färgerna att hitta bra kvalité på löshår på grund av att den färgen behöver fler behandlingarna mörkare hår. Jag har gått till frisör i flera omgångar genom åren men för mig har det fungerat bäst att sätta i löshåret själv hemma.  

Det finns många olika metoder att fästa löshår på. Här är de fyra vanligaste: 

 1. Clip ins 
  Clip-on fästena fungerar som ett vanligt hårspänne vilket förenklar isättning samt när man tar ur löshåret. Smidigt om man bara vill ha i håret ibland. 
 1. Tejp (Tape hair) 
  Tejphår fästes med tejpbitar på en slinga hår. Fästena blir platta och ger då ett nästintill osynligt resultat. 
 1. Keratin/ nail hair 
  Håret fästes med en förmonterad vaxbit. Vaxbiten smälts ned med hjälp av en värmetång och viras sedan runt en tunn slinga hår nära din hårbotten. 
 1. Microringar 
  Håret fästes med en metallring som trycks ihop med en tång. 

Jag har provat alla dessa varianter och jag tycker tejp är det absolut bästa metoden. Det är enklast att hålla efter utan att få massa tovor och är bekvämast. Plus att det är möjligt att sätta i själv hemma. 

Bild på Poze hair premium tape som är använt i hela 12 månader! Otrolig kvalité.

Vilket löshår ska man köpa? 

Jag skulle säga att det finns tre stora välkända märken i Sverige som har bra kvalité på löshår. Här är min erfarenhet av de märkena.  

 1. Poze hair 
  Av alla märken jag har provat så är deras premium hår helt klart det hår med bäst kvalité som håller sig finast längst. Deras fästen håller sig fina länge och håret tunnas inte ut. Jag har lyckats haft samma tejp hår i ett år!! Men deras standard hår är inte alls lika bra, utan välj premium. Jag gick från Hairtalk till Poze och har inte tittat tillbaka och är mycket billigare för plånboken.
 1. Rapunzel of Sweden 
  Ett välkänt företag och deras kvalité har med åren blivit bättre och bättre. Jag har beställt därifrån några gånger genom åren. De säljer de flesta varianter av löshår.  
 2. Hairtalk 
  Det här kan du enbart sätta i och köpa hos frisör. De är kända för sina lätta mjuka tejp fästen. Jag har gjort det under en tvåårs period. Det är mycket dyrt men fästena är helt klart mycket skonsammare för håret än många andra märken. Men tyvärr upplever jag att de inte håller för speciellt många omsättningar. För mig kostade en förläning ca 6000 kr (det varierar beroende på hur långt och mycket hår du behöver). Sen måste man gå och sätta om det ca var 8:e vecka för ca 800 kr gång. Håret höll i max 5 månader för mig innan fästena gick sönder. 

Utöver dessa märken har jag provat en del andra också men det har bara varit dålig kvalité på håret och det blir risigt på en gång. De australienska märket Zala hair är det värsta jag provat där håret blev som svinto 2 timmar efter insättning. Sen finns det fler märken som frisörer kan erbjuda och dessa brukar ofta vara av bra kvalité men mycket dyra.  

Välj rätt färg!

Om du vill att ditt löshår ska se så naturligt ut som möjligt var noga med att välja rätt färg. Hos Poze kan du kan låna hem en färgkarta som du sedan skickar tillbaka så vet du att du får en perfekt färg som matchar ditt egna hår.

Här kan du beställa och låna hem Poze färgring.

Min metod för att sätta i mitt löshår själv hemma: 

Jag är ingen frisör eller utbildad men detta är hur jag under flera års tid har gjort det själv. En av anledningarna till att det går lätt att göra hemma är att jag behöver inte klippa in håret utan jag låter mitt egna hår vara tunt och stripigt i längderna för att det ska smälta in i löshåret. Jag klipper heller inte löshåret då jag vill att det ska vara tunnare i längderna så som det är från början. Jag använder mig utan tejp metoden för att fästa håret.  

Det här behöver du 

Här är en lista med exakt det jag använder: 

 1. 2 Paket med (beroende på tjocklek varierar det hur mycket du behöver) men en riktlinje för medeltjockt hår är 100 gram hår. Poze hår har extra mycket hår på varje slinga, ett paket är 52 gram.
 1. Klämmor för att hålla undan håret 
 1. Refill tejp. Första gången du köper nytt hår sitter det redan tejp på men efter ca 6-8 veckor behöver du flytta upp håret och byta tejpen. Viktigt att du klämmer åt tejpen med tång som beskrivet på hemsidan för att den ska sitta kvar.  Jag använder Rapunzels refilltejp. Absolut den bästa refill tejpen. Det är den enda tejpen jag hittat som går att få ut utan kladd och rester kvar i hela håret.
 1. Pinnkam för att kunna separera håret i raka linjer. 
 1. Remover för att ta bort tejpen efter ca 8 veckor. Det är individuellt hur ofta du behöver sätta om håret. Vissa gör det efter 6 veckor och andra kan vänta upp till 12 veckor.

Video guide 

Det finns massvis med videos på hur man sätter i håret. Det är lite pilligt i början men det viktigaste är att få raka linjer och att man inte får med fel hår i tejpen. Jag tar oftast hjälp av någon av mina vänner för att sätta i det. Hitta någon du känner som kan tänkta sig hjälpa dig och visa videon på hur man sätter i det. De är inte så svårt.

Om det är första gången du använder löshår kan det vara en bra idé att sätta i det hos frisör. Tips! Du kan köpa med dig ditt egna löshår och låta frisören sätta i det.

Placering tejp löshår

Viktigt att tänka på placeringen så att fästena inte hamnar för högt upp eller för långt fram. Så här placerar jag mina fästen: 

Så här placerar jag 4 paket tejp löshår
2 paket Poze premium hår i färgen 12AS

Skötsel löshår 

 1. För att fästena ska hålla är det viktigt att du är försiktig när de är blöta. Det är oftast då de lossnar och åker ut. Limmet blir uppmjukat av vattnet så se alltid till att fästena alltid torkar ordentligt.  
 2. Det tar lite längre tid att både duscha och framförallt att torka håret med löshår i. Så investera i en bra hårfön.
 1. Var försiktig när du kammar håret, håll emot med handen på fästena.  
 1. Var noga med vilka produkter du använder i löshåret. Vissa produkter kan förstöra håret. Jag har skrivit en artikel här om vilka produkter som fungerat mycket bra för mig.  
 1. Sov med fläta! Mycket viktigt att borsta håret och fläta det innan du går och lägger dig. Det är för att slippa tovor och för att håret ska hålla sig fint längre.  
 1. Jag använder en mjuk svinhårsborste för att kamma mellan fästena så det inte blir massa tovor.  
Svinhårsborste sliter inte lika mycket på håret och är mycket bra att borsta runt fästena med.

Ta ut löshåret själv hemma 

Det är mycket beroende på vilken tejp du har använt till löshåret. Många kladdar och det är svårt att få ut tejpen. Det är en stor fördel med Hair talks tejp då den lossnar otroligt lätt utan att det blir rester kvar i håret. Men jag har läst att det som används i hair talks remover är 99% isopropanol. Det kan du köpa själv och hälla upp i en sprayflaska.

Nu kan man tyvärr inte köpa Hair talks tejp om man inte är frisör. Men Rapunzels refilltejp är mycket lik och är lätt att ta ur. Annars kan går det bra att köpa remover som är till för att ta ut löshår också. Men jag tycker inte någon har varit lika bra som att använda 99% isopropanol. 

Omöjligt att få ut tejpen ur håret?

Har du som jag råkat ut för dålig tejp som är omöjlig att få ut så är mitt bästa tips att försöka få ut så mycket som möjligt med remover och om det är rester kvar så hoppa in i duschen.

Ta ordentligt med någon sorts inpackning eller balsam och borsta försiktigt ut resterna i håret. Slit inte sönder håret, ha tålamod. Byt tejp till nästa gång. Jag rekommenderar Rapunzels refill tejp. Mycket enkel att ta ut.

Kommentera gärna och dela med dig om du har egna tips!  Glöm inte att läsa om vilka produkter jag använder till löshår nedan!

Bästa produkterna för ditt löshår – En komplett guide

Innehåller annonslänkar för nämnda produkter

2 reaktioner på ”Bästa löshåret, komplett guide för att sätta i själv hemma eller hos frisör”

 1. Hej , tack för din guide 😍🙏! Här nämner du inte hairtastic , har en bekant som använt tejp hår i 10års tid och säger det är väldigt bra . Känns som det är många som hört talas om det märket men finns inga jämförelser mellan det, Poze, Rapunzel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning. Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Om den här bloggen

Webbplatsadress är: https://www.beautygeek.se.

Vilka personuppgifter jag samlar in och varför jag samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på bloggen samlas de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarnas ip-adress och en user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden av Akismet anti-skräppost-tjänst. Detta för att undvika att spambottar tar över kommentarsfälten. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på min blogg kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Som en del av webbplatsens/bloggens statistik så samlar jag in information via Google Analytics som registrerar hur många som besöker webbplatsen och en del information om dig som läsare, t.ex. vilken enhet som som används, vilket land du bor i och vilka sidor du besöker. Denna information kopplas inte till någon specifik person och är därför inte personuppgifter. Behandlingen av dessa uppgifter pågår i max 26 månader från den tidpunkt då du senast besökte webbplatsen.

Vilka delar jag dina data med

Jag delar inte personuppgifter med någon annan.

Hur länge jag behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att jag behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har skrivit några kommentarer på denna webbplats/blogg kan du begära en exportfil med de personuppgifter jag har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett mig. Du kan också begära att jag tar bort alla personuppgifter jag har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart jag skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Kontaktinformation

Om du har frågor eller vill begära ut dina uppgifter så kan du maila info@gbeautygeek.se

Ytterligare information

Hur jag skyddar din information

Denna webbplats är lösenordsskyddad och ingen annan än jag har tillgång till den.

Vilka procedurer jag har för dataläckor

Skulle det ske en dataläcka kommer detta att informeras om på webbplatsen.

Från vilka utomstående parter jag tar emot data

Webbplatsen använder sig av flera olika affiliate- och annonsprogram, som är utformat för att inbringa annonspengar genom att annonsera och länka till annonsörer.
Save settings
Cookies settings