produkter för löshår, k18, olaplex, kerastase

Bästa produkterna för ditt löshår – En komplett guide

Jag har använt löshår i över 15 år och har under den tiden provat otaliga produkter. I den här guiden delar jag med mig av de bästa produkterna som fungerat för mig. Och nej, du behöver inte använda de rekommenderade produkterna som ofta inte fungerar särskilt bra.

Som någon med platina blont hår vet jag att det är en av de svåraste färgerna att underhålla på löshår, eftersom det är så skadat från början. Det absolut viktigaste för ditt löshår är fukt! Jag har testat olika produkter som är framtagna av t ex. Hairtalk och Rapunzel, men inget har fungerat särskilt bra. Och även om löshårsföretag ofta säger att garantin inte gäller om du inte använder deras produkter, är sanningen den att det är svårt att bevisa och därför är det sällan du kan utnyttja garantin. Jag har aldrig kunna skicka tillbaka ett dåligt löshår som varit insatt och blivit svinto efter bara någon dags användning utan att ens hunnit haft i några produkter i det.

Bild på mitt hår med hårförlängning

Vill du veta mer om vilket löshår som är bäst och hur du kan sätta i det själv hemma? Läs min tidigare artikel [länk till artikeln] för att få reda på det.

Nedan hittar du en lista över alla produkter jag använder för att hålla mitt äkta löshår i toppskick i nästan ett år utan att behöva köpa nytt:

I Duschen

FÅ 108:- RABATT HOS LOOKFANTASIC
Jag har en bjud in en vän länk till Lookfantastic.se, många av nämnda produkter kan du hitta där. Jag är inte sponsrad av Lookfantastic utan alla som är kund där kan bjuda in sina vänner. Har du aldrig handla där så passa på.
Klicka här för att få 108 kr i rabatt (när du handlar för 378 kr).

 • Kérastase Specifique Bain Riche Dermocalm shampoo
  Det här är ett återfuktande schampo som är bra för torr hårbotten. Det här använder jag som mitt vardagsschampo. Funkar super mot min torra hårbotten och även min hårförlängning tycker om denna!
 • K18 PEPTIDE PREP Detox Shampoo
  Det fastnar och byggs upp lager av alla produkter i håret. Därför är det väldigt bra att göra en detox på håret ibland. Jag gör det ca varannan vecka. Om du ska använda K18-masken är denna ett måste för att produkten ska fungera.
 • Kérastase Blond Absolu Bain Lumière shampoo
  Om du inte har problem med torr hårbotten så är detta schampoo mycket bra. Den är skonsam mot håret och rengör från föroreningar, avlägsnar ämnen som gör håret matt samt lugnar och återfuktar. Den hjälper den blonda färgen från missfärgningar.
 • Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo
  Har du blont hår? Då är denna ett måste! Aldrig provat något silverschampo som tar bort gula toner så bra. Det som även gör denna så speciell är att den inte torkar ut håret som de flesta andra silverschampon. Jag använder Olaplex silverschampo ca 2 gånger i månaden för att hålla min blonda färg fräsch. Tänk på att om du har blond hårförlängning så var försiktig med att ha i silverschampo för länge då det drar åt sig blå färg mycket snabbare än ditt riktiga hår. Jag sköljer ur det efter det har suttit max 3 minuter.
 • Olaplex Bond Intense Moisture Mask
  För ett torrt, trött löshår gör denna mirakel. Håret blir så otroligt återfuktat och mjukt efteråt. Rekommenderas verkligen om du har löshår som du vill hålla fint länge! Använd efter schampoo och låt sitta i 10 minuter.
 • Kevin Murphy Hydrate-Me Rinse
  Balsam med fukt, fukt, fukt – löshåret älskar denna. Håret blir otroligt mjukt. Den här använder jag varje gång jag gör en ”vanlig” dusch utan inpackningar m.m.

I längderna

 • K18 Leave-In Molecular Repair Mask
  Om det finns en produkt som räddat mitt hår och löshår så är det den här! Det är mirakel på flaska. Kolla på bilden nedan hur den räddade ett gammalt löshår för mig. Glöm inte att du måste ha ett detoxschampo för att K18-masken ska fungera. Jag använder den här ca 1 gång i veckan.

  Bild före och efter en behandling med K18 mask på hårförlängning
 • Kérastase Blond Absolu Huile Cicaextreme Hair Oil
  Jag varvar denna med Olaplex-oljan. Den här är lite tyngre så om håret är extra torrt tar jag den här. Håret blir mjukt och glansigt. Ett plus att den luktar väldigt gott också.
 • Kérastase Resistance Ciment Thermique
  Värmeskydd är ett måste. Den här återfuktar och gör även så att håret torkar snabbare. Fungerar utmärkt på löshåret.
 • Olaplex Bonding Oil No.7
  Om jag inte använder K18 så tar jag i den här i håret efter duschen. Det är en lätt och reparerande stylingolja som ger en glans, stärker, mjukgör och förbättrar kvaliteten på alla hårtyper. Den innehåller också värmeskydd.
 • Kérastase Blond Absolu Cicanuit Night Serum
  Ibland behöver håret lite extra fukt mellan duscharna. Jag tar i den här i längderna innan jag ska sova. Det luktar så otroligt gott och gör så håret håller sig mjukt och fint tills nästa gång du duschar. Jag tar alltid i den här innan jag flätar håret inför natten.

Top 3 produkter för löshår

Nu förstår jag att man kanske inte har möjlighet att köpa alla produkter jag använder. Men om jag skulle rekommendera de produkter som verkligen gör störst skillnad för äkta löshår är det:

 1. K18 Leave-In Molecular Repair Mask
 2. Olaplex Bond Intense Moisture Mask
 3. K18 PEPTIDE PREP™ Detox Shampoo

I längden tjänar man på att ha bra produkter till håret då de håller sig fint längre och man behöver inte köpa nytt lika ofta. Plus att du skyddar och tar hand om ditt egna hår. Efter mina 15 års användning av löshår är jag så glad att ha hittat dessa produkter som verkligen fungerar och gör håret supermjukt och glansigt. Tänk på att alltid fläta håret innan du ska sova, då slits det inte lika mycket.

Tänk på att handla dina produkter från välkända företag då det finns billiga kopior där ute

Innehåller annonslänkar för nämnda produkter

5 reaktioner på ”Bästa produkterna för ditt löshår – En komplett guide”

 1. Tack för bra tips! Jag har precis skaffat löshår (tejp, 50 cm ljusblont) och tycker att det väldigt lätt tovar ihop sig vid axlarna. Inte så att det blir trassligt utan mer att det drar upp sig till en ”fluffig klump” . Jag har köpt och prövat flera av de produkter du rekommenderar bla K18 och Olaplex No 8 och tycker det har blivit lite bättre men det rufsar sig fortfarande lätt. Har du något bra tips? Som det är nu behöver jag borsta håret flera gånger i timmen om jag har det hängande. Eller det kanske är så det är med löshår?

  1. Hej! Kul att du gillar mina tips. Det låter precis som ett löshår jag köpte för några år sedan. Tyvärr tror jag det är kvalitén på håret :/ Jag skulle verkligen rekommendera att du köper Poze premium hår eller Rapunzels premuim hår (viktigt att de är premium håren då de andra är inte alls lika bra). Finns så otroligt mycket dåliga hår där ute och investera i ett lite dyrare hår kommer löna sig i längden. Jag har kunna haft mina hår därifrån i nästan ett år.

 2. Pingback: Bästa löshåret, komplett guide för att sätta i själv hemma eller hos frisör - BeautyGeek.se

 3. Pingback: bli av med gula toner i din hårförlängning; steg för steg guide - BeautyGeek.se

 4. Pingback: Jag har hittat det bästa löshåret på marknaden + hur du kan sätta i det helt själv hemma!   - BeautyGeek.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning. Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Om den här bloggen

Webbplatsadress är: https://www.beautygeek.se.

Vilka personuppgifter jag samlar in och varför jag samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på bloggen samlas de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarnas ip-adress och en user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden av Akismet anti-skräppost-tjänst. Detta för att undvika att spambottar tar över kommentarsfälten. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på min blogg kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Som en del av webbplatsens/bloggens statistik så samlar jag in information via Google Analytics som registrerar hur många som besöker webbplatsen och en del information om dig som läsare, t.ex. vilken enhet som som används, vilket land du bor i och vilka sidor du besöker. Denna information kopplas inte till någon specifik person och är därför inte personuppgifter. Behandlingen av dessa uppgifter pågår i max 26 månader från den tidpunkt då du senast besökte webbplatsen.

Vilka delar jag dina data med

Jag delar inte personuppgifter med någon annan.

Hur länge jag behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att jag behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har skrivit några kommentarer på denna webbplats/blogg kan du begära en exportfil med de personuppgifter jag har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett mig. Du kan också begära att jag tar bort alla personuppgifter jag har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart jag skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Kontaktinformation

Om du har frågor eller vill begära ut dina uppgifter så kan du maila info@gbeautygeek.se

Ytterligare information

Hur jag skyddar din information

Denna webbplats är lösenordsskyddad och ingen annan än jag har tillgång till den.

Vilka procedurer jag har för dataläckor

Skulle det ske en dataläcka kommer detta att informeras om på webbplatsen.

Från vilka utomstående parter jag tar emot data

Webbplatsen använder sig av flera olika affiliate- och annonsprogram, som är utformat för att inbringa annonspengar genom att annonsera och länka till annonsörer.
Save settings
Cookies settings