Tretinoin i Sverige? Det går att köpa och jag har provat!

Funderar du på hur du ska få tag på Tretinoin i Sverige? Du har säkert sett hur folk hyllar denna kräm på TikTok och Instagram. Men det är inte så enkelt att bara klicka hem den, Tretinoin är nämligen receptbelagt. Men don’t worry, här kommer lösningen: en engelsk tjänst som heter Dermatica låter dig skicka in bilder på din hy, och baserat av dessa skriver en läkare ut ett skräddarsytt recept till dig. Hur bra låter inte det? Dessutom får du en prenumeration som ser till att du får en ny tub Tretinoin hem i brevlådan varje månad.

Här är min fösta dos av Tretinoin 0.015% är den lägsta procenten. Nästa månad kommer den öka till 0.025%.

Tretinoin är starkt, det ska vi inte ljuga om. Men just därför är det viktigt att börja mjukt, med en låg procent. Efter en månads användning har jag sett mina pigmentfläckar och porer krympa – ett riktigt wow-moment! Men, jag måste vara ärlig: det här är ingen quick fix. De första veckorna kan du räkna med torr och flagig hud. Men det är bara huden som förnyas i expressfart tack vare Tretinoin. Så håll ut, smörj på med fukt och undvik andra starka produkter. Inga produkter med parfym helst. Och kom ihåg, solskydd är ett måste!

Här är min hud efter 3 dagars användning! Fick en chock när jag kollade mig i spegeln men det här är helt normalt och visar på att tretinoin produkten verkligen fungerar. Det blev mindre och mindre och efter en vecka hade jag bara små ställen där jag flagnade.

Hur köper man Tretinoin?

När jag först började leta efter Tretinoin i Sverige, insåg jag snabbt att det inte var helt enkelt. Det var då jag snubblade över Dermatica, ett brittiskt företag som tar en personlig approach till hudvård. De gör det möjligt att få individuella, receptbelagda hudvårdsbehandlingar direkt till vår brevlåda – otroligt smidigt!

Så här funkar det: Jag behövde bara fylla i lite info om min hudhistorik och ta några bilder som jag laddar upp på min hud. Du följer en tydlig och enkel guide på deras hemsida direkt när du signar upp dig. Sedan går ett team av hudläkare och hudterapeuter igenom allt jag hade skickat in. Baserat på det, skapade de en hudvårdsplan som var speciellt anpassad för mig. Dagen efter hade jag ett recept! Frakten tog dock lite tid för mig, så räkna med att de kan ta 5-10 dagar innan du har produkten i brevlådan.

Och, Dermatica kan mer än bara Tretinoin. De har olika behandlingar för allt möjligt, från envis akne till rosacea och hyperpigmentering. Så, oavsett vad du brottas med när det kommer till din hud, kan det vara värt att ge Dermatica en chans. Bara en liten påminnelse – Tretinoin är potent grej, så det är viktigt att ta det lugnt i början!

Vad kostar det?

Om man räknar in vad pengar man lägger på massa produkter som inte fungerar så tycker jag inte alls det är farligt pris. Du får dessutom prova på första månaden för endast £2.90 (ca 40 kr). Sen kostar det £24.99 i månaden (ca 340 kr) och det är alltid gratis frakt. Men du kan pausa/skjuta upp eller avbryta prenumerationen när du vill. Jag skulle säga att egentligen behöver du bara ny produkt varannan månad, jag har inte lyckats tagit slut på min efter snart 6 veckor. Så då blir de ca 170 kr i månaden.

Jag har en ”bjud in en vän kod” DV9R36 som gör att du får £10 rabatt på andra månaden, hur bra!? Så då får du alltså första månaden för £2.90 och andra månaden för £14.99! Klicka här för att komma till Dermatica och fyll i koden DV9R36 så får du rabatten.

OBS! Jag är inte sponsrad av Dermatica utan alla som blir medlem kan bjuda in sina vänner.

VIKTIGT med rätt prdoukter när du använder tretinoin

Det är mycket viktigt att du har mycket återfuktande produkter och som inte har några peelande eller aktiva ingredienser tillsammans med tretinoin. Det kommer vara nog så jobbigt i början med hud som flagnar och då är det viktigt att inte ha andra produkter som gör det ännu värre. Om du är osäker på vilka produkter du ska välja så skulle jag rekommendera Dermaticas egna serie som man vet till 100% fungerar bra tillsammans med tretinoin. Jag har själv inte provat deras egna produkter men ska göra det.

De jag använder just nu:

La Roche-Posay Ultra Light Cream SPF50+ är en superbra lätt solskydd som inte kladdar eller luktar illa. Den funkar perfekt under sminket. Många solskydd kan svida och när du använder tretinoin MÅSTE MÅSTE MÅSTE du ha solskydd för att skydda huden. Det är verkligen superviktigt att du använder solskydd då du peelar av översta lagret på huden och den kan brännas mycket snabbt utan solskydd. Denna är perfekt då den är så mild och inte irriterar huden då den är extra känslig när du använder tretinoin. Jag har provat andra solskydd som både svider och ger mig finnar, men inte denna!

La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+ kan bli din bästa vän när du använder tretinoin. Det lugnar och bygger upp hudbarriären, vilket verkligen kan behövas i början. Den är en otroligt populär produkt som många älskar om man har känslig hud. Vilket vi alla kommer ha i början av din tretinoin-resa.

Clinisept Clinisoothe Skin Purifier – Har du sett det här avsnittet på Youtube när de går igenom Bianca Ingrossos badrumsskåp? Detta är hennes absolut bästa hudvårdsprodukt som hon inte kan leva utan. Inte jag heller nu! Det passar perfekt till när du använder tretinoin. Produkten används som en toner efter rengöring för att motverka irritation, lugna och skydda. Passar t ex vid allmän sensitivitet, vid användande av uttorkande läkemedel, efter estetiska behandlingar, rakning och vid aknebenägen hud. Det känns verkligen att huden blir lugn och de röda efter duschen försvinner direkt. Rekommenderas verkligen oavsett om du använder tretinoin eller inte!

Tretinoin vs. Retinol

Nu när du är på spåret med Tretinoin, kan du undra vad som är skillnaden mellan Tretinoin och Retinol, två termer som ofta dyker upp i hudvårdssammanhang. Retinol och Tretinoin båda tillhör retinoid-familjen, men det är här likheterna tar slut.

Retinol, som du kan hitta i allt från ansiktskrämer till serums på ditt lokala apotek, är en mildare version och tillgänglig utan recept. När det appliceras på huden omvandlas det långsamt till retinsyra, den aktiva formen som kan påverka hudcellerna. Men eftersom det är ett steg bort från att vara aktivt, kan det ta längre tid att se resultat med Retinol jämfört med Tretinoin.

Tretinoin å andra sidan, är redan i sin aktiva form när den appliceras på huden. Det är därför det är så effektivt, men också varför det kan vara mer irriterande för huden, speciellt i början. Så, om du är ny på retinoider eller har känslig hud, kan du vilja börja med Retinol och sedan gå upp till Tretinoin.

SLUTORD

Jag är bara i början av min resa med tretinoin. Sök på tretinoin på Tiktok så kommer det massvis med bra tips innan du börjar använda det. De kommer vara tufft i början när huden flagnar och men det är bara bestämma sig och stå ut. Resultatet kommer vara värt det. Viktigt att du inte slutar och börjar om för då kommer huden aldrig vänja sig och sluta flagna. Men det är också viktigt att hålla koll så man inte skadar huden, håll kontakt med dom på Dermatica för rådgivning. Jag är ingen hudläkare eller hudterapeut så viktigt att du själv är försiktigt när du använder tretinoin och läser på massvis! om två månader kommer jag uppdatera med före och efter bilder på min hud här, så håll utkik 🙂

UPDATE

4 månader med tretinoin, före och efter bild
Här kan du läsa vidare hur det går!

Innehåller annonslänkar för nämnda produkter

24 reaktioner på ”Tretinoin i Sverige? Det går att köpa och jag har provat!”

  1. Hej! Nej ingen skatt eller tull och alltid fri frakt när man börjar prenumerera. Det skickas från Uk så därför tar det ca 5-10 dagar innan den kommer i brevlådan 🙂

  1. Okej vad kul! Hoppas du kommer få lika bra resultat som mig 🙂 Nej har inte provat den, tror den är ganska ny produkt men är påväg och ska beställa den också snart!

 1. Hejsan,
  Sitter med spänning och väntar på uppdateringen. När kommer den och hur går de för dig? Är själv inne på min 2a vecka och behöver något att se framemot, förhoppningsvis positivt. Har så ont i ansiktet och tappar hud på hakan konstant, finns de ett slut på lidandet?

  Mvh

  1. Hej! Ja jag ska försöka få upp en uppdatering under nästa månad! Oj jag lider med dig! Håll ut! Se till att ha något superåterfuktande som inte innehåller aktiva ingredienser. Jag själv har använt den här. Den har hjälpt mig väldigt mycket. Efter ca 3 veckor så slutade jag flagna, bara nått enstaka litet ställe ibland. Men som sagt, återfukta och rekommenderar verkligen den där krämen. Håll ut och lycka till! 🙂

 2. Hej! Tack för bra tips! Hur gjorde du för att få hem varannan månad? Avbryter du prenumerationen och startar igång månaden efter?

 3. Hej!
  Tullverket vill ha 50kr i tullavgift för att jag ska få ut första paketet som kostade 2,90 pund.. någon som vet vad som egentligen gäller?

 4. Det är bluffmail jag fått från ”IPS”!! Bedrägeri. Trodde först att det var beställningen från Dermatica. Tur att jag inte betalat!

 5. Hej!
  Om jag använt Differin (receptbelagd) i över 1 år och inte fått några som helst biverkningar, finns det ändå risk att jag får det av Tretinoin från Dermatica? Är väldigt rädd för att få för mycket flagnade och irritation för jag har känslig hy.

  1. Hej! Jag har ingen erfarenhet av Differin så om jag vore du skulle jag nog skriva till Dermatica och fråga. Om du signar up för Dermatica så kommer du även behöva fylla i den här informationen och skicka in bilder så att en expert får avgöra vad din hud behöver 🙂 Flagnar i början gör nog dom flesta, men det är ganska mild dos och man kan behöver ju inte starta med att använda det varje dag. För mig gick det värsta flagnande över efter en vecka men då har jag inte så känslig hud från början.

 6. Hej! I came across this blog yesterday after searching how to get tretinoin in Sweden and signed up for Detmatica using your code! Thanks for the super helpful info! I have been using over-the-counter 3% retinol and 2% granactive retinoid but they can only do so much. Excited to try tretinoin! On a side questions, do you use tretinoin every day or just a few times per week?

  1. Hi! So glad you liked my page! I use it every night along with moisturizing cream. In the beginning, you have to put up with dry flakes, but then the skin will get used to it. Hope you get as good results as I do! 🙂

 7. Pingback: Bianca Ingrossos skönhetshemligheteR - BeautyGeek.se

 8. Pingback: 4 månader med tretinoin, före och efter bild - BeautyGeek.se

  1. Hej! Det borde vara aktiverat av att du klickade på länken annars så är det i slutet du borde kunna fylla i koden innan du betalar. Kontakta annars deras kundtjänst så borde de kunna svara på vart man fyller i koden 🙂 Har fungerat för många andra så låter konstigt att det inte ska fungera för dig nu.

   1. Hej!
    Jag gick in och läste lite på deras hemsida, och deras produkter verkar fungera för de flesta. Men det finns också många recensioner för att deras Service är riktigt usel, att det inte går att avsluta prenumerationer och att produkterna inte hinner levereras innan sista utgångsdatumet var passerat.

    Är det något du har upplevt?
    Eller någon Annan som testat deras prenumeration och upplevt något liknande, alltså dålig erfarenheter av företaget överlag.

    1. Hej! Nej inget jag upplevt, kanske att de inte är så kunniga i kundtjänsten är de enda jag upplevt. Men inga problem med leveranserna på produkten. Dock tar den ca 6-10 dagar för produkten att komma fram när de skickat den. Men jag hinner aldrig göra slut på produkterna innan de skickar nya ändå.

 9. Hej, jag bestämde mig att starta tretinoin på grund av din inlägg och gjorde beställning via dermatica. Jag hade några frågor kring hur det är att ta emot beställning i Sverige eftersom tretinoin blir du efterfrågad något recept av tullverket när den anländer? Jag är lite fundersam kring det. Tack på förhand

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning. Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Om den här bloggen

Webbplatsadress är: https://www.beautygeek.se.

Vilka personuppgifter jag samlar in och varför jag samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på bloggen samlas de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarnas ip-adress och en user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden av Akismet anti-skräppost-tjänst. Detta för att undvika att spambottar tar över kommentarsfälten. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på min blogg kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Som en del av webbplatsens/bloggens statistik så samlar jag in information via Google Analytics som registrerar hur många som besöker webbplatsen och en del information om dig som läsare, t.ex. vilken enhet som som används, vilket land du bor i och vilka sidor du besöker. Denna information kopplas inte till någon specifik person och är därför inte personuppgifter. Behandlingen av dessa uppgifter pågår i max 26 månader från den tidpunkt då du senast besökte webbplatsen.

Vilka delar jag dina data med

Jag delar inte personuppgifter med någon annan.

Hur länge jag behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att jag behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har skrivit några kommentarer på denna webbplats/blogg kan du begära en exportfil med de personuppgifter jag har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett mig. Du kan också begära att jag tar bort alla personuppgifter jag har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart jag skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Kontaktinformation

Om du har frågor eller vill begära ut dina uppgifter så kan du maila info@gbeautygeek.se

Ytterligare information

Hur jag skyddar din information

Denna webbplats är lösenordsskyddad och ingen annan än jag har tillgång till den.

Vilka procedurer jag har för dataläckor

Skulle det ske en dataläcka kommer detta att informeras om på webbplatsen.

Från vilka utomstående parter jag tar emot data

Webbplatsen använder sig av flera olika affiliate- och annonsprogram, som är utformat för att inbringa annonspengar genom att annonsera och länka till annonsörer.
Save settings
Cookies settings